Opvoed-groeiboekje: Partners door dik en dun

Al heel lang is er het groene boekje dat consultatiebureaus uitreiken en waar jonge ouders allerlei data van hun kroost kunnen bijhouden. En nu is er ook een opvoed-groeiboekje voor nieuwe ouders, waarin tips voor opvoeding en tips voor de partner-relatie: Partners door dik en dun.
Opvoed-groeiboekje: Partners door dik en dun

Uit de omschrijving:

Dit boek is voor alle ouders die een kindje in hun leven verwelkomen. 
Net zoals bij een kindje geen handleiding wordt meegeleverd, is er ook geen handleiding over hoe je als ouders met elkaar omgaat. 
Het heeft aandacht en tijd nodig om je kindje en elkaar als ouders goed te leren kennen. 
Ouder zijn brengt veranderingen met zich mee. Ook de relatie samen zal veranderen. Soms gaat dit vanzelf, terwijl dit een andere keer vraagstukken met zich meebrengt.
In Partners door dik en dun vinden ouders achtergrondinformatie en tips om hun partnerrelatie goed te houden. Ook staan er dingen in die ze samen kunnen doen. Zodat ze, naast de zorg voor hun kindje, leuke momenten met elkaar als partners beleven. En aandacht voor elkaar kunnen hebben, naast al het ouderen en opvoeden.
Werken aan een relatie betekent tegelijkertijd werken aan ouderschap. Dat heeft niet alleen een positief effect op de personen zelf, maar komt ook de relatie met het kindje ten goede. 

Het boek is geschreven door Lianne van Lith en Marieke Lips.